theme/default/images/header.gif Piratenpartij
Voor een vrije informatiesamenleving.

Startpagina » Afdelingen » Amsterdam » Bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger over Basisinkomen
Bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger over Basisinkomen [bericht #10559] Fri, 15 August 2014 18:29
Joe is op dit moment afwezig  Joe
Berichten: 72
Geregistreerd: December 2013

Het is mij nog allemaal wat diffuus hoe de Nederlandse afdeling van de PiratenPartij nou eigenlijk over het basisinkomen denkt, maar om er een scherp(er) beeld van te krijgen komt er voor Amsterdamse (en andere) Piraten een goeie gelegenheid aan om zich te laten informeren, zelf vragen te stellen etc.

In september 2013 zijn Pakhuis de Zwijger en VPRO Tegenlicht gestart met een reeks bijeenkomsten, zogenaamde Tegenlicht Meet Ups. Een paar dagen na uitzending van de Tegenlichtdocumentaires wordt nagepraat over het thema, vaak in relatie tot Nederland of de actualiteit.

Dit voorjaar stelden we tijdens de Meet Up met Rutger Bregman de vraag of de tijd inmiddels rijp is voor een basisinkomen. Volgens het overgrote deel van het publiek wél, de experts werden het echter niet eens: er is onvoldoende recentelijk onderzoek naar de haalbaarheid en betaalbaarheid van dit 'gratis geld'. Tegenlicht dook daarop in de materie, liet het basisinkomen doorrekenen en bezocht het Canadese Dauphin om te kijken wat voor effecten een pilot in de jaren zeventig teweeg heeft gebracht.

Deze aflevering komt op zondag 21 september op tv. Op woensdag 24 september organiseren we wederom een Meet Up over het onderwerp, waarin over deze aflevering wordt doorgepraat met diverse sprekers.

Hier vindt u alle informatie: http://www.dezwijger.nl/tegenlicht25

Aanmeldingen gaan ook via deze website*, de toegang is gratis.*Bron: http://basisinkomen.nl/wp/tegenlicht-meetup-basisinkomen/
Vorige onderwerp: Vervolgafspraken MLA over ICT-protocol
Volgende onderwerp: Fwd: Ahoy!
Naar forum gaan:
  


Huidige tijd: Fri Apr 26 01:58:56 CEST 2019