theme/default/images/header.gif Piratenpartij
Voor een vrije informatiesamenleving.

Startpagina » Algemeen » Persberichten » Persbericht 'Teeven ongeschikt' petitie
Persbericht 'Teeven ongeschikt' petitie [bericht #14961] Fri, 17 February 2017 14:45
Persberichten Piraten is op dit moment afwezig  Persberichten Piraten
Berichten: 50
Geregistreerd: May 2013
Persbericht

16/02/2017Piratenpartij houdt ‘Teeven Ongeschikt’ petitie preventief aanZaterdag meldde het NRC dat Fred Teeven voorgedragen was als lid van de Raad van State. Naar aanleiding van dat bericht startte landelijk Voorzitter van de Piratenpartij, Vincent van der Velde, een petitie om deze benoeming te voorkomen. Hoewel inmiddels duidelijk is dat Teeven vrijdag niet benoemd zal worden, blijft de online petitie toegankelijk. De Piratenpartij wil hiermee een duidelijk signaal afgeven: Teeven is nu een ongeschikte kandidaat en in de toekomst is dat niet anders.

Van der Velde vindt Teeven ongeschikt als kandidaat voor de functie van staatsraad. Daarom startte hij maandag de online petitie ‘Teeven ongeschikt’. Van der Velde: ‘Fred Teeven mist nu eenmaal voldoende vertrouwen om zo’n belangrijke post te bekleden.’ Vincent van der Velde staat hierin niet alleen, sinds maandag is de petitie meer dan zevenduizend keer ondertekend.

Minister Plasterk ontkrachtte het NRC bericht dat Teeven vrijdag benoemd zal worden. Daarbij liet hij in het midden of dat op een later moment wel zal gebeuren. Mogelijk gaat het dus slechts om uitstel. Daarom is het van belang dat de petitie open blijft. De Piratenpartij wil burgers hiermee een stem geven richting politiek en hoopt dat daarnaar geluisterd wordt indien de kwestie over de benoeming zich opnieuw aandient.

De petitie blijft beschikbaar voor ondertekening op https://teevenongeschikt.petities.nl/
#####################

NIET VOOR PUBLICATIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Piratenpartij: pers@piratenpartij.nl - +31 (0)85 4013619.

Piratenpartij Nederland -

De Piratenpartij is een in 2006 opgerichte politieke partij die wereldwijd streeft naar bescherming van burgerrechten en -vrijheden; vrij gebruik van, en toegang tot, informatie en technologie; en transparantie van het politieke bestel, overheden en andere machtsconcentraties. De Piratenpartij streeft binnen deze context naar een open samenleving waarin het bevorderen en delen van innovatie, cultuur, wetenschap en onderwijs centraal staan. De Piratenpartij is aangesloten bij de Pirate Parties International (PPI). Deze in Brussel gevestigde non-gouvernementele organisatie (NGO) heeft als doel de ruim veertig nationale Piratenpartijen te ondersteunen.
Vorige onderwerp: Persbericht: De Piratenpartij doet mee aan de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart en presenteert haar campagnespot
Volgende onderwerp: Onthullingen CIA zoveelste op een rij
Naar forum gaan:
  


Huidige tijd: Tue Apr 24 00:51:38 CEST 2018